Dossierbehandelaar milieueffectrapportage

Departement Omgeving avatar
24 juli 16:02 in Vacatures op VMx

Dossierbehandelaar milieueffectrapportage

Je functie in het kort

Echte impact hebben op een veilig en gezond leefmilieu in Vlaanderen: is dat een droom van jou? Kom dan je handen uit de mouwen steken als dossierbehandelaar bij het Departement Omgeving. Je komt elke dag opnieuw in aanraking met boeiende projecten en relevante topics. Denk maar aan het stikstofakkoord of de normen over PFAS en PFOS. Stuk voor stuk belangrijke kwesties met een directe impact op de gezondheid van de mens én het milieu. 

Als dossierbehandelaar milieueffectrapportage duik jij in grote projecten zoals de aanleg van windturbineparken en weginfrastructuur of de werking van chemische bedrijven, veeteeltbedrijven, afvalverwerkende bedrijven,….. Je begeleidt het proces om hun milieueffecten in beeld te brengen en gaat na of alle procedures rond milieueffectbeoordelingen goed gevolgd worden. Met jouw expertise beoordeel je of de effectbeoordelingen in milieueffectrapporten wetenschappelijk onderbouwd zijn en of er voldoende gezocht wordt naar maatregelen om de effecten te milderen. Je adviseert andere overheden en lokale besturen over milieueffectrapportage. En je communiceert met de initiatiefnemers van het project en andere partners die eraan meewerken. 

Lees meer over de job en het selectieproces in het selectiereglement als bijlage bij ‘meer informatie’. Download dit document en hou het bij.

Wie ben jij?

  • Je hebt een bachelordiploma, bij voorkeur in een wetenschappelijke richting.

Werk je al bij de Vlaamse overheid? Ontdek aan welke voorwaarden je als personeelslid van de Vlaamse overheid moet voldoen om te kunnen solliciteren via horizontale mobiliteit of bevordering in het selectiereglement onder de titel ‘deelnemingsvoorwaarden’.

Jouw voordelen

  • Je krijgt een contract van onbepaalde duur in de graad van deskundige met bijhorende salarisschaal NB111. Op https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/wat-heeft-de-vlaamse-overheid-je-te-bieden/salaris#bereken-je-salaris(opent in nieuw venster) kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.
  • Je ontvangt de volgende voordelen: maaltijdcheques, gratis openbaar vervoer, een breed aanbod van leasefietsen, hospitalisatieverzekering, een financiële tussenkomst voor kinderopvang tijdens alle schoolvakanties, ...
  • Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen kerstdag en nieuwjaar.
  • Je activiteit bepaalt je werkplek. Bij de meeste functies kan je dus zowel op kantoor, van thuis uit of op een satellietkantoor werken.

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid? https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen(opent in nieuw venster)

Je werkplek Departement Omgeving Adres

Havenlaan 88, Brussel 1000 BEL

Routeplanneropent in nieuw venster Hoe solliciteer je?

Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Wacht niet langer en stel je vandaag nog kandidaat!

Solliciteer nuopent in nieuw venster

 

0 reacties

Terug naar Vacatures op VMx