Waarom VMx lid worden
Waarom VMx lid worden? Onze leden getuigen
Thomas Vanhoucke is intern milieucoördinator bij Barco. “Ik ben lid van VMx omdat ik hierdoor een connectie kan houden met andere milieucoördinatoren. Dit doe ik voornamelijk door het bijwonen van de werkgroepen van VMx. De werkgroepen dienen zowel als bijscholing en als netwerkmoment. Ze zijn voor mij zeer waardevol omdat er vaak relevante topics besproken worden. Als lid van VMx kan je ook thema's of vragen op de agenda plaatsen. Op die manier blijf ik nooit met vragen zitten. Bovendien worden de werkgroepen, bij gelegenheid, bij een gastbedrijf georganiseerd. Op die manier kan ik via mijn lidmaatschap ook andere bedrijven/sectoren leren kennen."
Nynke De Schutter is milieucoördinator bij INEOS Styrolution Belgium én VMx-lid. "Dankzij je lidmaatschap heb je met VMx een extra aanspreekpunt voor al je milieugerelateerde vragen en kunnen zij je ook extra informatie verschaffen. Hetgene dat mij het meest aanspreekt bij VMx is het zeer uitgebreide en gevarieerde opleidingsaanbod. Je verruimt ook je netwerk met gelijkgezinden. Via relevante werkgroepen kan je van gedachten wisselen over actuele milieutopics."
Carla Cruysberghs is zelfstandig milieucoördinator bij Advies Speelmans. “Als beginnende milieucoördinator is het interessant om lid te worden van de VMx en wel om de reden dat je er een netwerk kan opbouwen en collega's kan ontmoeten. Niet alleen voor een beginnende milieucoördinator of milieuconsult is het interessant om er een lidmaatschap op na te houden. Via VMx worden verschillende opleidingen georganiseerd. De onderwerpen kunnen aangegeven worden en bovendien zijn de onderwerpen van de opleidingen dikwijls een bijscholing over gewijzigde wetgeving. Door de overlegmomenten met interne/ externe milieucoördinatoren hoor je dat je zeker niet alleen staat met sommige problemen. Vragen over moeilijke items, waarvan je zelf mogelijk niet dadelijk weet hoe aan te pakken, kan je bespreken met je collega's. Voorstellen tot oplossingen komen zeker aan bod. Bovendien verdedigt VMx de belangen van de milieucoördinatoren. Dit kunnen we alleen maar toejuichen.”
Palonie Lavrijsen is milieucoördinator bij STORG bvba, die organische producten verwerkt. “Ik ben lid geworden van VMx omdat ik het gemakkelijk vind om bij 1 iemand terecht te kunnen als ik een vraag heb over het milieucoördinator zijn. 1 aanspreekpunt, een korte lijn. Dat vind ik een zeer groot pluspunt. Wat ook zeer fijn is, is dat de opleidingen op diverse plaatsen en vaak met veel interactie gegeven worden waardoor de jaarlijkse bijscholingen interessant blijven.”
Carlynn Tanghe is VMx-lid voor Ziekenhuisnetwerk Antwerpen én een actieve deelnemer aan de VMx-werkgroep ‘Milieuprofessionals binnen de Zorg’. “Dit is een nauwe samenwerking waarbij er veel ruimte is voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen. Het is voor mij echt een schoolvoorbeeld van hoe er open kan worden samengewerkt tussen bedrijven. Uiteindelijk hebben we als milieuprofessionals toch dezelfde doelen voor ogen! Door VMx kan ik nauw contact houden met milieuprofessionals uit dezelfde sector. Ze biedt degelijke, relevante opleidingen waarbij er steeds aandacht is voor wat op dat moment speelt in de wetgeving en actualiteit."
Ans Loncke is zelfstandig milieuprofessional voor adviesbureau SAGA. "Het belangrijkste voordeel van het lidmaatschap van VMx is het verbinden van mensen, het ontmoeten van openhartige collega's met wie je kan overleggen en in discussie gaan. Het zijn echte concullega's met wie een professionele maar ook vriendschappelijke band wordt opgebouwd."